Traduceţi:
Romanian English

Stand reglare directie 


Volanul masinii tale trage in stanga sau in dreapta? Inseamna ca ai probleme cu directia. Dereglarile uzuale care apar la mecanismul de directie sunt: joc mare al volanului, joc mare al rulmentilor din fata, joc mare al fuzetei pe pivot, joc mare in angrenajul casetei de directie, etc.

Autopark Deutsch va pune la dispozitie un stand computerizat de reglare a directiei de ultima generatie.

John Bean Visualiner 3D Arago

In cateva minute, standul de directie John Bean Visualiner 3D furnizeaza masuratori foarte exacte si complete care ofera si o reprezentare vizuala a setarilor curente si a setarilor optime pentru autovehicul. Acest sistem ofera o eficienta sporita pentru efectuarea acestor operatiuni in comparatie cu un sistem traditional de aliniere. O interfata computerizata ofera toate instrumentele necesare atat pentru masurarea cat si pentru ajustarea in timp record a sistemului de directie.

Sistemul de directie este o componenta foarte importanta pentru functionarea unui autovehicul. Un sistem de directie dereglat, sau cu defecte poate determina diverse efecte negative, pornind de la uzura prematura a pneurilor si terminand cu aspecte care tin de siguranta circulatiei.

Pozitia vehiculului reprezinta conditia geometrica a tuturor componentelor ce contribuie la determinarea pozitiei rotilor in timpul deplasarii, fie aceasta in linie dreapta sau in curba. Pozitia geometrica poate fi verificata numai in timpul stationarii.

Atunci cand autovehiculul se afla in miscare, datorita starilor de incarcare variabile, multiple forte isi fac aparitia, forte create de rezistenta la inaintare, greutate, accelerare sau decelerare create de cuplul motor, forta centrifuga, frane, etc. ce tind sa modifice pozitia geometrica.

Atunci cand se ajusteaza pozitia geometrica in concordanta cu datele furnizate de producator, factorii enumerati mai sus sunt luati in considerare, dar si balanta corecta a fortelor precum si punctul de aplicare a acestora in timpul miscarii. Toate acestea inseamna ca adevarata "balanta a fortelor" poate fi efectuata, exact ca si cum autovehiculul ar fi in miscare.